10 април, 2007

Басня за петте гъсеници и пеперудата


(пет гъсеници - точно преди тяхната метаморфоза, наблюдават пеперуда.)



Консервативната гъсеница изсумтява и казва: "Това е незаконно и неморално. Би трябвало да арестуват този безотговорен индивид и да го затворят тук, долу, на земята, където му е мястото."

Гъсеницата-техник пуфти: "Никога няма да ме вдигнат и да ме направят една от тези."

Либерално-прогресивната гъсеница извиква реторично: "Как смее това фриволно създание да се носи свободно, когато в Бангладеш има гъсеници, които не притежават цветни телевизори!"

Индуистко-будистката гъсеница монотонно припява "Ohm" и гордо казва: "Защо да си правя труда да строя тези крила, когато мога просто да си седя в поза лотос и да летя посредством астралното пътешествие!"

А религиозната гъсеница набожно мърмори: "Ако Бог беше възнамерявал гъсениците да летят, щеше да им даде криле."

Timothy Leary, Neuropolitique



--------------------------------------------------------------
Гъсеницата не може да разбере пеперудата...

2 коментара:

Jack каза...

Поздрави за новия блог, желая ти много вдъхновения, направо да го пръснеш по шевовете :) Всеки край е ново начало, така че не съжалявай за стария :) Успех!

кикимора каза...

О, благодаря за пожеланията :)))) Ще видим как ще се развият ;) Иначе вече не съжалявам за блога :) Друго си е тук, в Blogger, където си независим от чужди сървъри и хостове :) Малко ще ми липсват php и dreamweaver де, тамън бях започнала да ги подразбирам :)) И така, който чел - чел, хехе. И без това не ми е за първи път да изгубвам блог! (може да пусна обява за изгубен блог хехе около две-годишен, сивкав, с бабка на челото и леко занемарен)
Ай наздраве :)